Tarihçemiz

Vakfımız, Eyüp Alibeyköy de bulunan Emniyettepe Yatılı Kız Kur’an Kursunu himayesinde bulundurmaktadır. Vakfımızın kurulmasında emeği geçen Onursal Başkanı Necati MOLDER, Ahmet ÖMÜRLÜ, Mustafa SÖNMEZ, Nuri KORKMAZ, İsmail ÇUBUKÇU, Hamdi ŞENTÜRK, Durmuş ÇALIŞKAN ve Yakup ŞAHİN gibi değerli büyüklerimizden Allah razı olsun ,vefat edenlere de Allah rahmet etsin mekanları cennet olsun inşallah diyoruz Vakfımızın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında size fikir vermesi bakımından kısaca aşağıdaki hususları zikretmeyi uygun mütalaa ediyoruz.

Emniyettepe Yatılı Kız Kur’an Kursu Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüp Müftülüğüne bağlı resmi bir Kurs olarak 1968 yılından bu yana Kur’an Eğitimi Hizmetini sürdürmektedir.

1974 yılında 1 yemekhane ve 2 derslikle eğitime başlayan 1975 yılında İlme Hizmet vakfı ile yolculuğuna devam eden Kursumuzda 400 Kız Talebe, ( Hazırlık, Hafızlık, Açıköğretim Lise Programı, İlahiyat ön lisans İhtisas ve Arapça bölümlerinde Eğitim ve Öğretimlerini sürdürmektedirler. Bu öğrencilerin yarısı fakir, yetim ve muhtaç olduklarından toplanan yardımlarla ve verilen zekatlarla okutulmaktadırlar. Ayrıca yazın Milli Eğitime bağlı okulların tatile girmesi İlköğretim öğrencilerine yönelik Kursumuzda 2 ay süreyle yatılı olarak Yaz Kur’an Kursu eğitimi de verilmektedir.

Kursumuzda 55 Hoca hizmet vermektedir. Bu Hocaların 20 resmi kadrolu olup. Kalan 35 Hoca İlme Hizmet Vakfının personeli olarak görev yapmaktadır. İlme Hizmet Vakfı Emniyettepe yatılı Kız Kur’an Kursunda bugüne kadar hizmet etmiş, bundan sonrada hizmet edecek olan kardeşlerimize hayırlı hizmetler yapmalarını Rabbimizden diliyor, onları Allah" a emanet ediyoruz. AMİN

İLME HİZMET VAKFI